Veelgestelde vragen

De eerste stap is een aanvraag in te dienen op de website: https://antwerpenlaadt.be/. We sturen vervolgens jouw verzoek naar de stad Antwerpen en Fluvius, om de beste locatie voor de laadpaal te vinden. Wanneer de locatie gekozen is, zullen we de laadpaal zo snel als mogelijk installeren en activeren. Gedurende het hele proces kan je de status van je aanvraag opvolgen via het portaal

Ja, je kan zowel een aanvraag indienen voor een 100% elektrische auto als voor een plug-in hybride.

Ja, indien je werkadres in Antwerpen is en je werkgever geen mogelijkheid heeft voor het plaatsen van een laadpaal, kan je een aanvraag indienen.

Ja, je kan zowel een aanvraag indienen voor een eigen wagen als voor een lease-wagen. Er zal tijdens het aanvraagproces gevraagd worden voor een bewijsdocument dat de wagen effectief door jou gebruikt wordt.

Je mag een aanvraag indienen als er binnen een straal van 250 meter nog geen publiek laadpunt is of indien er een publiek laadpunt is dat drukbezet is. Indien je dus een aanvraag indient zullen wij alle publieke laadpunten in je buurt controlleren op hun beschikbaarheid voor we je aanvraag goedkeuren.

We werken samen met de stad Antwerpen en Fluvius om de beste locatie voor de laadpaal te vinden.  TotalEnergies streeft ernaar om je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen, toch moet je minimaal rekening houden met 3 maanden tussen aanvraag en realisatie van de Laadpaal. Gedurende het hele proces kan je de status van je aanvraag opvolgen via het portaal.

Je kan zowel betalen met een laadpas als met je bankkaart.. 

TotalEnergies streeft ernaar om zoveel mogelijk verschillende laadpassen te accepteren op onze laadpalen. Dit is een continu proces waarbij wij geregeld samenzitten met alle grote aanbieders op de markt. 

Elke aanbieder hanteert eigen prijsformules of abonnementstarieven. U doet er goed aan om de aanbieders met elkaar te vergelijken om de voor u voordeligste oplossing te kunnen kiezen. De bestelling van een laadkaart kan je doen via de site van de aanbieder. 

Moest uw type laadpas niet geaccepteerd worden kan u ook altijd uw laadbeurt betalen met uw bankkaart. 

Dit zal werken via een applicatie. Meer informatie over hoe deze applicatie werkt en hoe je deze kan installeren volgt later op deze pagina. 

Meer informatie hierover op de volgende pagina – Tarieven. 

Zijn al onze laadpalen compatibel met alle voertuigen?

Al onze laadpalen zijn compatibel met alle 100% elektrische of Plug-In hybride voertuigen.