Antwerpenlaadt

Via het toekennen van de concessie rond Antwerpenlaadt, gaf de Stad Antwerpen TotalEnergies de opdracht in 2021 om gedurende 2 jaar (verlangbaar met één jaar) het huidige publieke laadnetwerk uit te bereiden met normale laadstations (22 kW) en snelle laadstations (tot 150kW). 

Laadpalen zullen geplaatst worden op aanvraag van mensen die wonen of werken in Antwerpen en op strategische locaties bepaald door Stad Antwerpen en TotalEnergies. 

Op deze website vind je alle informatie terug rond Antwerpenlaadt en kan je ook zelf een laadpaal in je buurt aanvragen. 

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

Groene stroomvoorziening

TotalEnergies voorziet alle publieke laadpalen in Antwerpen van groene stroom. Deze groene stroom wordt voorzien door het offshore windmolenpark Rentel dat zich bevindt in de Noordzee voor de kust van Zeebrugge. 

Met 42 windturbines is Rentel het derde grootste windmolenpark van België. De productiecapactiteit van 309MW komt overeen met de elektriciteitsconsumptie van 300.000 gezinnen. 

Wij zijn bijzonder trots dat wij ons steentje mogen bijdragen aan de ontwikkeling van lokale en groene energie in België, en deze kunnen gebruiken om onze publieke laadpalen van groene stroom te voorzien.